Przepyszne KOTLETY z DYNI. Tego jeszcze nie jadłaś!

Przepyszne KOTLETY z DYNI. Tego jeszcze nie jadłaś!

Przejdź do galerii zdjęć
Jesień to czas, gdy w kuchni rządzi...dynia! Które danie przychodzi Ci od razu na myśl? Zapewne zupa krem z dyni. A co powiesz na kotlety z dyni? Świetnie smakują, gdy są podane z ulubionym sosem.
Reklama
Składniki:
  • 1 szklanka puree z dyni
  • 1 jajko
  • odrobinę gałki muszkatołowej
  • 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
  • kilka łyżek bułki tartej
  • olej roślinny
Przygotowanie: Wymieszaj puree z dyni z jajkiem, gałką muszkatołową i natką pietruszki. Całość dopraw solą i pieprzem. Powoli dodawaj bułkę tartą, by uformować kotleciki (im mniej użyjesz bułki, tym kotlety z dyni będą delikatniejsze). Uformowane kotleciki obtocz w bułce tartej i smaż na oleju aż się zrumienią (około 3-4 minut z każdej strony).
Zobacz galerię zdjęć: Przepyszne KOTLETY z DYNI. Tego jeszcze nie jadłaś!
Autor - Olga Szarycka
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
o.szarycka@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama