Jagnięcina grillowana
Canva.com

Boska marynata do jagnięciny z grilla. Wystarczy jogurt i przyprawy!

Marynaty to tajemnica sukcesu każdego mistrza grillowania i kucharza. Dodając odpowiednie składniki do mięsa i pozwalając mu odleżeć w aromatycznej mieszance, możesz osiągnąć wyjątkowy smak, który rozpieści Twoje podniebienie i zachwyci gości na każdej przyjęcie.
Reklama

Składniki

  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku (starte)
  • 1 łyżeczka mielonego kuminu
  • 1/2 łyżeczki cayenne (opcjonalnie, dla dodatkowej ostrości)
  • Sól i pieprz do smaku

Jak zrobić marynatę?

Wymieszaj jogurt, sok z cytryny, oliwę z oliwek, czosnek, kumin i cayenne (jeśli używasz) w misce. Dopraw solą i pieprzem. Pokryj marynatą kawałki drobiu lub jagnięciny i odstaw do lodówki na co najmniej 1-2 godziny. Jogurtowa marynata nada mięsu nie tylko wyjątkowego smaku, ale także sprawi, że będzie miękkie i soczyste.

Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama