Zupa krewetkowa
Canva.com

Kubańska zupa krewetkowa - rozgrzewający afrodyzjak. Sprawdź przepis na Walentynki!

Prosta i pyszna kubańska zupa krewetkowa zachwyci na pewno nie jednego smakosza. Warto przy tym pamiętać, że mięso krewetek jest uznanym afrodyzjakiem, a afrodyzjak ma olbrzymi wpływ na potencję, a także wzmaga pożądanie. Potrawa pasuje więc jak ulał na Walentynki. Jest przy tym niskokaloryczna, więc można ją jeść do woli.
Reklama

Składniki na zupę krewetkową

  • 1 puszka obranych, krojonych pomidorów
  • 2 papryki (żółta i czerwona)
  • szczypta chili
  • 20-30 dkg krewetek na ¾ litra wody
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 marchewki
  • przyprawy – sól, może być przyprawa typu warzywko, słodka papryka.

Sposób przyrządzenia

Zupa krewetkowa
Canva.com

Krewetki wrzucamy do wody i zagotowujemy zbierając szumek. Marchewkę trzemy na tarce. Podobnie robimy z cebulą i papryką. Po zagotowaniu krewetek i odszumowaniu dodajemy pomidory, paprykę, cebulę, marchewkę, czosnek i dodajemy przyprawy do smaku. Gotujemy ok. 20-30 minut aż krewetki staną się miękkie. I to wszystko. Zupę podajemy z białym lub mieszanym ryżem. Smacznego!

Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama