Domowe burrito po meksykańsku
Canva.com

Domowe burrito po meksykańsku. Zrobisz je w kilka minut!

Nie masz pomysłu na kolację, a w lodówce masz mięso mielone? Zrób pyszne, domowe burrito z dodatkami. To szyba kolacja z małej ilości składników, która smakuje wybornie!
Reklama

Meksyk w domu, czyli domowe burrito

Domowe burrito po meksykańsku
Canva.com

Do przygotowania pysznych tortilli, która pozwoli nam zrobić dobrą kolację na ciepło potrzebujemy poniższych składników:

  • 4 sztuki placka tortilla
  • 250 gram mięsa mielonego
  • 100 g pieczarek
  • pół cebuli
  • 1/4 puszki fasoli czerwonej
  • 1/4 puszki kukurydzy złocistej
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka oregano
  • szczypta papryki słodkiej
  • szczypta papryki ostrek
  • sól do smaku
  • 1 sztuka papryki czerwonej
  • olej do smażenia mięsa

Proste składniki, łatwe przygotowanie

Domowe burrito po meksykańsku
Canva.com
  1. Przygotowanie domowego burrito jest niezwykle szybkie i proste. Na patelnię wylewamy olej, rozgrzewamy i dodajemy posiekaną cebulkę, czosnek. Całość podsmażamy.
  2. Na patelnię dodajemy mięso mielone i smażymy, aż woda w pełni odparuje.
  3. W międzyczasie kroimy pieczarki w plasterki, paprykę w kostkę i smażymy na oleju.
  4. Do mięsa dodajemy fasolę i kukurydzę, pieczarki oraz paprykę. Dodajemy także koncentrat pomidorowy oraz sos słodkie chili.
  5. Całość mieszamy i doprawiamy solą oraz oregano.
  6. Na placki tortilli wykładamy porcję farszu i opiekamy w tosterze lub na suchej patelni placek z każdej strony.
Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama