Sałatka z łososiem i awokado - przepis na lekką, wiosenną sałatkę
Podobne tematy
Poniedziałek, 3 sierpnia 2020
Dieta upiększająca. Odcinek 3: KurkumaZdrowa dieta to nie tylko owoce i warzywa. Zbilansowane i wartościowe posiłki powinny łączyć w sobie różne rodzaje produktów, między innymi przyprawy. Pozwala to nie tylko urozmaicić smak potraw, ale i wzbogacić je w dodatkowe wartości odżywcze. Wykorzystywanie kurkumy w kuchni sprzyja odporności organizmu, pełnej blasku cerze, właściwej wadze i dobremu nastrojowi.
Poniedziałek, 3 sierpnia 2020
Dieta upiększająca. Odcinek 2: CytrynaOwocu cytryny chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Doskonale znamy jej kształt, charakterystyczny żółty kolor i kwaśny smak. Ale czy potrafimy wykorzystać wszystkie jej właściwości tak, by służyła naszemu zdrowiu i urodzie?Cytryna kojarzy się głównie z imponującą zawartością witaminy C. Nie da się ukryć, że zawiera jej rzeczywiście wystarczająco dużo, by wspierać odporność naszego organizmu oraz łagodzić stany chorobowe. W okresie przeziębień warto pilnować, by nie brakowało jej w naszej kuchni. Pamiętajmy także, by nigdy nie zalewać cytryn wodą o temperaturze wyższej niż 60⁰C. Wrzątek przyczynić się może do utraty witamin.
Poniedziałek, 3 sierpnia 2020
Dieta upiększająca. Odcinek 1: AwokadoZielony owoc, który zna zapewne większość z nas. Jego charakterystyczny kształt i tłusta struktura miąższu na pierwszy rzut oka nie zdradzają bogactwa właściwości, jakie nam oferuje. Zdrowa dieta polega na tworzeniu zbilansowanych posiłków poprzez umiejętne łączenie różnego rodzaju produktów. Oznacza to, że dzienna porcja warzyw musi być zrównoważona odpowiednią ilością tłuszczu, białka i węglowodanów. Awokado to odpowiedź na poszukiwanie zdrowego tłuszczu uzupełniającego posiłek – kwasy tłuszczowe stanowią bowiem około 80% kalorii tego owocu.