Reklama
obiad z resztek
Warto uprawiać recykling jedzeniowy. Społeczeństwo ma coraz większą świadomość i stara się wyrzucać jak najmniej jedzenia. Freeganie nawet nurkują w śmietnikach przysklepowych po to, by wyjąć z nich całkiem dobre warzywa i owoce i przerobić je na przykład na domowe przetwory. Jeśli zostało ci sporo warzyw i nie są już najświeższe, przerób je na sałatkę. Możesz dodać do niej co tylko chcesz. Podsmażonego kurczaka, śmietanę czy jogurt naturalny, pestki dyni..
Reklama
Statystyki mówią, że wyrzucamy coraz więcej jedzenia. Dzieje się tak, gdyż często robimy nieprzemyślane zakupy spożywcze. Nie idziemy do sklepu z listą i dopiero na miejscu zastanawiamy się, co można ugotować z produktu, który kusi nas promocją, a jak się później okazuje, ma też krótki termin przydatności.
Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: obiad z resztek - galeria zdjęć
Autor galerii: Olga Szarycka,
02 kwietnia 2020Przejdź do artykułu
© 2024 ZaradnaKobieta.pl