Reklama
obiad z resztek
Warzywa i mięso od obiadu przerabiaj na drugi dzień a kotleciki. Nawet gotowanym ziemniakom możesz dać nowe życie i zrobić z nich pieczone kuleczki lub właśnie jakąś sałatkę - najprostsza to ziemniaki, cebula, pomidor i jogurt naturalny lub śmietana. Nie wyrzucaj jedzenia. Kombinuj w kuchni i naucz się uprawiać recykling jedzeniowy.
Reklama
Statystyki mówią, że wyrzucamy coraz więcej jedzenia. Dzieje się tak, gdyż często robimy nieprzemyślane zakupy spożywcze. Nie idziemy do sklepu z listą i dopiero na miejscu zastanawiamy się, co można ugotować z produktu, który kusi nas promocją, a jak się później okazuje, ma też krótki termin przydatności.
Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: jak ugotować rosół - galeria zdjęć
Autor galerii: Olga Szarycka,
02 kwietnia 2020Przejdź do artykułu
© 2024 ZaradnaKobieta.pl