Reklama
granat właściwości
Granat obniża poziom cukru we krwi i... choć to może wydawać się niewiarygodne, w niektórych przypadkach pomaga zajść w ciążę, gdyż zmniejsza znacznie stres oksydacyjny, a to on ma niekorzystny wpływ na płodność. Jednym słowem - warto jeść granaty!
Reklama
Wielbicieli tego owocu nie brakuje. Granat jest pyszny, a dodatkowo niskokaloryczny. Trzeba też wspomnieć o tym, że pięknie się prezentuje. Jeśli znasz takie ciasto jak leśny mech, to z pewnością wiesz, że granat pełni tam w towarzystwie borówek bardzo ważną rolę.
Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: jak zbić gorączkę - galeria zdjęć
Autor galerii: Olga Szarycka,
14 kwietnia 2020Przejdź do artykułu
Czytaj więcej
Przepis na sałatkę ze szpinakiem i granatem: kolorowo i zdrowo
Chcesz przygotować zdrową i smaczną sałatkę? Sałatka ze szpinakiem i granatem to doskonały wybór! Ta kolorowa i pożywna sałatka jest nie tylko pyszna, ale także bogata w składniki odżywcze.
Granat - owoc, który zawróci Ci w głowie
Wiesz, że granat to prawdziwa bomba witaminowa? Ten egzotyczny owoc nie tylko smakuje wyśmienicie, ale również posiada wiele korzystnych właściwości dla naszego zdrowia. W tym artykule dowiesz się, jak wykorzystać pełen potencjał granatu i jak go odpowiednio przygotować. Przekonaj się, dlaczego warto wprowadzić go do swojej codziennej diety!
Oto 4 powody, dla których warto jeść granat. Wiedziałaś?
Granat znany jest z tego, że jest silnym przeciwutleniaczem. Ma niewiele kalorii i dużą ilość błonnika. Jest bogaty w antyoksydanty i witaminę C. Jeśli chodzi o minerały to owoc ten jest doskonałym źródeł potasu. Obecne witaminy i substancje przeciwutleniające nadają granatowi właściwości przydatne do wspierania zdrowia z wielu punktów widzenia i nie tylko. Jakich?
Z tych pysznych nasionek zrobisz pyszną nalewkę. Oto przepis babci
Granat to owoc, który nie tylko jest bogaty w witaminy i minerały, ale również ma wyjątkowo intensywny, słodko-kwaśny smak. Idealnie nadaje się do robienia nalewek, które są proste do przygotowania.
© 2024 ZaradnaKobieta.pl