Reklama
imbirow
Imbir jako afrodyzjak
Ten fakt nie jest jeszcze udowodniony, ale przypuszcza się, że imbir ma większe działanie niż na przykład szafran.
Reklama
Jedni imbir uwielbiają, inni nienawidzą. Jego smak jest ostry, niektórzy twierdzą, że lekko gorzki. Jednak jego spożywanie, nawet w niewielkich ilościach, może przynieść nam wiele dobrego. Imbir doceniany jest w kuchniach na całym świecie. Poniżej przedstawiamy Ci 8 powodów, dla których powinnaś korzystać z imbiru każdego dnia.
Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: imbirow - galeria zdjęć
Autor galerii: Olga Szarycka,
09 marca 2019Czytaj więcej
Shot imbirowy - na zdrowie!
Jesteś miłośnikiem naturalnych, domowych remediów na infekcje? Szukasz szybkiego i skutecznego sposobu na wzmocnienie organizmu? Spróbuj imbirowego shota! To nie tylko pyszny napój, ale także prawdziwa bomba witaminowa, która doskonale pobudza i wzmacnia odporność. W tym artykule podzielimy się z Tobą przepisem na imbirowy shot oraz przedstawimy właściwości zdrowotne imbiru i innych składników tego napoju.
Herbata z imbirem - pyszna, zdrowa i rozgrzewająca!
Herbata z imbirem to niezastąpiony napój podczas sezonu grypowego oraz doskonały dodatek do diety. Jej niepowtarzalny smak i aromat zawdzięczamy głównemu składnikowi - korzeniowi imbiru. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o właściwościach zdrowotnych imbiru, jak przygotować herbatę z imbirem oraz jak ją podawać, zapraszamy do lektury!
Jak zamarynować imbir? To popularny składnik sushi
Imbir to niezwykle aromatyczny i pikantny korzeń, który od wieków wykorzystywany jest w kuchni różnych kultur. W kuchni japońskiej stanowi nieodłączny składnik sushi. Jednak aby nadać mu odpowiedni smak i teksturę, warto go wcześniej zamarynować. Oto prosty sposób na marynowanie imbiru, który pozwoli Ci cieszyć się autentycznym smakiem sushi.
Krem dyniowy z imbirem i pomarańczą [PRZEPIS]
Krem dyniowy z imbirem i pomarańczą to idealny wybór na jesień. Nie dość, że rozpoczyna się sezon na dynie, to jeszcze zupa wyjątkowo rozgrzewa i jest bardzo sycąca. Jak ją zrobić? Poniżej znajduje się przepis na 4 porcje.
© 2024 ZaradnaKobieta.pl