Reklama
żółtka jajek
Sos holenderski - idealny dodatek do warzyw (szczególnie szparagów)
Reklama
W wielu przepisach zdarza się że wykorzystujemy tylko część danego produktu, a reszta zostaje wstawiona do lodówki na później lub wyrzucona.
Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: żółtka jajek - galeria zdjęć
Autor galerii: Olga Szarycka,
13 marca 2019Przejdź do artykułu
Czytaj więcej
Tak unikniesz wyrzucania nadmiaru jedzenia z lodówki. Prosty trik #zerowaste
Zwłaszcza latem i wiosną różne produkty spożywcze potrafią bardzo szybko tracić swoją przydatność do spożycia. Już po paru godzinach świeżo zakupione truskawki zaczynają pokrywać się pleśnią i przez to podczas ich wybierania połowę z nich trzeba odrzucić, a drugą połowę zjeść dosłownie natychmiast, bo w przeciwnym wypadku ona również trafia do kosza.
Co zrobić z resztkami jedzenia? Oto niezawodne pomysły dla każdej pani domu
Oszczędzanie nie polega wyłącznie na kupowaniu tanich produktów spożywczych i płaceniu jak najmniejszych pieniędzy na zakupach, ale i na kompletnym wykorzystywaniu tego, co zdążyło się już kupić i umieściło się już w szafach kuchennych, zamrażarce, chlebaku lub lodówce.
Zostało Ci jedzenie po Świętach? Zdziwisz się, co możesz zamrozić
Ciasta, mięsa, sałatki, zupa... Po Wielkanocy zostało na pewno mnóstwo pyszności. Co zrobić z jedzeniem po Świętach, żeby się nie zmarnowało? Sprawdź, jak to ogarnąć, żeby nie trzeba było niczego wyrzucać.
Jak mrozić pierogi, aby się nie zepsuły? #zerowaste
Pierogi przeważnie przygotowuje się w większej ilości, dlatego warto by było nauczyć się je prawidłowo mrozić, by ich nie marnować i móc po nie sięgnąć wtedy, gdy nie będzie czasu na szykowanie innego "normalnego" obiadu.
© 2024 ZaradnaKobieta.pl