Reklama
mazurek
Reklama
Mazurek wielkanocny to charakterystyczne niskie i słodkie ciasto, które stanowi ważny element świątecznego jadłospisu w wielu polskich domach. Klasyczny mazurek przygotowuje się na kruchym cieście i ozdabia bakaliami, polewą lub marcepanem. Przedstawiamy prosty i sprawdzony przepis na mazurek wielkanocny, który może stać się nie tylko wspaniałym przysmakiem, ale i ozdobą koszyczka ze święconką oraz stołu.
Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: avocado tuna - galeria zdjęć
Autor galerii: Olga Szarycka,
15 kwietnia 2019Przejdź do artykułu
Czytaj więcej
Zostało Ci jedzenie po Świętach? Zdziwisz się, co możesz zamrozić
Ciasta, mięsa, sałatki, zupa... Po Wielkanocy zostało na pewno mnóstwo pyszności. Co zrobić z jedzeniem po Świętach, żeby się nie zmarnowało? Sprawdź, jak to ogarnąć, żeby nie trzeba było niczego wyrzucać.
Kolorowe, piękne i bez chemii. Tak nasze babcie farbowały jajka
Jeśli nie chcesz używać sztucznych barwników do malowania pisanek, sprawdź metody na farbowanie jajek naturalnie. To nic trudnego i spokojnie możesz wykorzystać produkty, które znajdują się w Twojej kuchni.
Oto sekret idealnie soczystej szynki pieczonej na Wielkanoc. Twoi goście będą w szoku
Domowa pieczona szynka bardzo dobrze sprawdza się w roli przystawki. Można pokroić ją na grube plastry i podać gościom przed głównym posiłkiem, by rozbudzić ich kubki smakowe i zwiększyć ich ochotę na coś porządnego i bardziej obiadowego.
Dziadek Staszek tak robił pyszny sos do jajek na Wielkanoc. Chrzan to podstawa!
Sos z dodatkiem świeżego i samodzielnie utartego chrzanu będzie mieć taką naturalną przyjemną ostrość, dzięki której stanie się idealnym wyrazistym dodatkiem do ugotowanych na twardo jajek, wszelakich pieczonych i smażonych mięs, a nawet warzywnych sałatek podawanych na zimno.
© 2024 ZaradnaKobieta.pl