Reklama
ryba święta
Makrela z pomidorami i cytryną. Jeśli zawsze stawiacie na świąteczną tradycją - karp i te sprawy - polecamy raz zaszaleć i zrobić coś zupełnie innego. Ta makrela dosłownie rozpływa się w ustach i jest naprawdę prosta w przygotowaniu. Puszkę pomidorów wkładamy do rondelka. Podgrzewamy z drobno posiekanymi, czarnymi oliwkami oraz solą i mieszanką pieprzu. Rybę nacinamy, wkładamy w nacięcia cienkie plastry cytryny. Całość zalewamy pomidorowym sosem i umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni na 30 minut. Gwarantujemy, że makreli w takim wydaniu jeszcze nie jedliście.
Reklama
Polacy jedzą coraz więcej ryb! Co ciekawe, rodzice przemycają je nawet dzieciom, które do tej pory nie chciały wziąć ryby do ust. To dzięki temu, że dostępność różnych przepisów jest teraz dużo łatwiejsza, ale też i o świeżą, smaczną rybę również łatwiej.
Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: ryba święta - galeria zdjęć
Autor galerii: Olga Szarycka,
23 grudnia 2019Przejdź do artykułu
Czytaj więcej
Pasta z makreli – przepis. Szybka pasta z wędzonej ryby
Pasta z makreli to smarowidło, które przypadnie do gustu miłośnikom ryb. Można je wykorzystać zarówno do kanapek jak i do krakersów. Ta druga opcja to świetna przekąska na imprezę dla znajomych. W dodatku ta bardzo popularna w Polsce ryba jest też bogata w składniki odżywcze. Jak zrobić pastę z wędzonej makreli i dlaczego warto?
Fit przepis na rybę z papryką, pomidorami i fasolą - pycha!
Ryba powinna na stałe gościć w naszych jadłospisach, ponieważ jest bardzo zdrowa i niesie wiele korzyści dla organizmu i ciała. Jeśli masz ochotę przygotować rybę w naprawdę zdrowym i pysznym wydaniu, poznaj fit przepis na przepyszny, aromatyczny i kolorowy obiad z rybą w roli głównej.
© 2024 ZaradnaKobieta.pl