Reklama

ryba święta

3/3
Dlaczego warto jeść ryby? 3 przepisy na świąteczną rybkę!
pl.freepik.com
A ryba po grecku? Każdy robi ją inaczej . My polecamy wersję, w której podsmażone filety rwiemy na mniejsze kawałki. Marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach, pietruszkę również. Drobno kroimy pora. Wszystkie warzywa podsmażamy na maśle i doprawiamy solą i pieprzem, oraz gotową mieszanką przyprawy do ryby. Na koniec dodajemy rybę i zalewamy wszystko sosem pomidorowym. Mieszamy. Ryba po grecku smakuje najlepiej, gdy jest naprawdę dobrze doprawiona. A jaka ryba pojawi się na twoim, świątecznym stole?
Reklama

Polacy jedzą coraz więcej ryb! Co ciekawe, rodzice przemycają je nawet dzieciom, które do tej pory  nie chciały wziąć ryby do ust. To dzięki temu, że dostępność różnych przepisów jest teraz dużo łatwiejsza, ale też i o świeżą, smaczną rybę również łatwiej.

Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: czerstwe pieczywo - galeria zdjęć
Autor galerii: Olga Szarycka,
23 grudnia 2019