Reklama
co zrobić z buraków
Barszcz, a może chłodnik? Pierwsza zupa na ciepło - może być z mięsem. Druga na zimno ze śmietaną, maślanką, całą masą zieleniny, z botwinką i rzodkiewką a nawet ogórkiem. Gotujemy buraki w rosołku, po ugotowaniu i wystudzeniu dodajemy resztę składników i wkładamy wszystko do lodówki na kilka godzin.
Reklama
Czerwony burak - zwany burakiem ćwikłowym - wciąż jest jeszcze przez wielu niedoceniany. A szkoda, bo jest to świetne źródło zarówno naszego zdrowia, jak i urody. Z buraka można zrobić w zasadzie wszystko, zaczynając od lubianego przez wielu soku, po pyszną zupę czy też ciasto. W dodatku Polska, jako jeden z największych producentów tego warzywa, może zagwarantować konsumentom bardzo niskie ceny.
Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: co zrobić z buraków - galeria zdjęć
Autor galerii: Olga Szarycka,
11 czerwca 2020Przejdź do artykułu
© 2024 ZaradnaKobieta.pl