Przepis na pierogi z mąki pełnoziarnistej. Zdrowe Święta BN

Pierogi to rzecz święta, ale nie zawsze muszą smakować przecież tak samo! ;) Tym bardziej teraz, gdy coraz więcej jest propagatorek zdrowego odżywiania, na święta Bożego Narodzenia możesz skusić się na pierogi z mąki pełnoziarnistej.
Pierogi z mąki pełnoziarnistej są zdrowsze, mają mniej kalorii, mają błonnik i witaminy. Ciasto:
  •  3 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej
  • 2/3 szklanki ciepłej wody
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
Przygotowanie: Z mąki, jajka, oleju i wody wyrób ciasto. Ciasto rozwałkowuj, wytnij szklanką koła i nakładaj na nie farsz - np. jak na ruskie pierogi. Pierogi gotuj do wypłynięcia. Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Autor:
redaktor zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł