Przepis na bezmięsne kotlety z natką pietruszki, kaszą gryczaną i grochem
Wiadomo nie od dziś, że ziarna kaszy gryczanej powinny regularnie pojawiać się na naszych talerzach. Dlaczego? Przede wszystkim dostarczą nam sporych ilości błonnika pokarmowego oraz mają działanie odkwaszające. Poza tym kasza gryczana obniża ciśnienie krwi i może być spożywana przez osoby, które stosują dietę bezglutenową, jak i diety odchudzające. Zobacz, jak można wykorzystać kaszę gryczaną w kuchni, tworząc pyszne, zdrowe danie.
Reklama
Składniki:
- szklanka kaszy gryczanej
- jajo kurze
- 1/2 szklanki zmielonego na mąkę grochu
- natka pietruszki
- sól, pieprz
- olej rzepakowy
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Kasza: Dlaczego warto ją jeść?
Produkty zbożowe, w szczególności pełnoziarniste, powinny stanowić podstawę Twojej diety. Wśród nich bardzo ważną rolę odgrywają kasze. Mamy ich całe mnóstwo. Każda z nich jest na swój sposób wyjątkowa, a łączy je wszystkie kilka wspólnych cech. Jakich? Zobacz, dlaczego warto jeść kasze, co dobrego robią dla Twojego zdrowia i która kasza jest najzdrowsza!
Rozgrzewające przepisy na chłodne dni – zdrowo i pysznie
Czy jest coś lepszego niż pyszne, rozgrzewające danie w chłodne dni? Kiedy temperatura spada, nasze ciała potrzebują czegoś, co pomoże nam się ogrzać i dostarczy nam energii. Sprawdź nasze trzy rozgrzewające przepisy!
Najlepszy sposób na kaszę gryczaną z warzywami i fetą
Jeśli szukasz pysznego i zdrowego dania, kasza gryczana z warzywami i fetą jest idealnym wyborem. To połączenie kaszy z kolorowymi warzywami i kremową fetą nie tylko smakuje wyśmienicie, ale również jest bogate w składniki odżywcze. Zdradzamy jak przygotować pyszny obiad!
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl