Reklama

imbirow

4/8
Imbir jest pomocny w odchudzaniu i nie tylko - właściwości, o których nie wiedziałaś!
www.pixabay.com
Imbir poprawia krążenie A ponadto wyostrza umysł. Powinien być on spożywany przez osoby mające problemy z krążeniem krwi.
Reklama

Jedni imbir uwielbiają, inni nienawidzą. Jego smak jest ostry, niektórzy twierdzą, że lekko gorzki. Jednak jego spożywanie, nawet w niewielkich ilościach, może przynieść nam wiele dobrego. Imbir doceniany jest w kuchniach na całym świecie. Poniżej przedstawiamy Ci 8 powodów, dla których powinnaś korzystać z imbiru każdego dnia.

Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: imbirow - galeria zdjęć
Autor galerii: Olga Szarycka,
09 marca 2019
Czytaj więcej
Shot imbirowy w małym kieliszku
Jesteś miłośnikiem naturalnych, domowych remediów na infekcje? Szukasz szybkiego i skutecznego sposobu na wzmocnienie organizmu? Spróbuj imbirowego shota! To nie tylko pyszny napój, ale także prawdziwa bomba witaminowa, która doskonale pobudza i wzmacnia odporność. W tym artykule podzielimy się z Tobą przepisem na imbirowy shot oraz przedstawimy właściwości zdrowotne imbiru i innych składników tego napoju.
Herbata z imbirem w szklanym dzbanuszku
Herbata z imbirem to niezastąpiony napój podczas sezonu grypowego oraz doskonały dodatek do diety. Jej niepowtarzalny smak i aromat zawdzięczamy głównemu składnikowi - korzeniowi imbiru. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o właściwościach zdrowotnych imbiru, jak przygotować herbatę z imbirem oraz jak ją podawać, zapraszamy do lektury!
Marynowany imbir
Imbir to niezwykle aromatyczny i pikantny korzeń, który od wieków wykorzystywany jest w kuchni różnych kultur. W kuchni japońskiej stanowi nieodłączny składnik sushi. Jednak aby nadać mu odpowiedni smak i teksturę, warto go wcześniej zamarynować. Oto prosty sposób na marynowanie imbiru, który pozwoli Ci cieszyć się autentycznym smakiem sushi.
Krem dyniowy z imbirem i pomarańczą
Krem dyniowy z imbirem i pomarańczą to idealny wybór na jesień. Nie dość, że rozpoczyna się sezon na dynie, to jeszcze zupa wyjątkowo rozgrzewa i jest bardzo sycąca. Jak ją zrobić? Poniżej znajduje się przepis na 4 porcje.