Reklama
rzezucha
Do wybranego wcześniej naczynia wkładamy mokre podłoże, a następnie wysypujemy na nie nasionka rzeżuchy. To bardzo ważne, by podłoże namoczyć wcześniej - zwilżanie go po rozrzuceniu nasion mogłoby się skończyć ich nierównomiernym rozłożeniem.
Reklama
Rzeżucha to zielona roślina, będąca bogatym źródłem niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu witamin i mikroelementów. Najczęściej przypominamy sobie o niej w okresie Wielkanocy - może być ona nie tylko smacznym i zdrowym dodatkiem do potraw, ale też stanowić piękną ozdobę świątecznego stołu. Jak i kiedy siać rzeżuchę, by zdążyła wyrosnąć na Święta?
Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: rzezucha - galeria zdjęć
Autor galerii: Olga Szarycka,
18 kwietnia 2019Czytaj więcej
Zostało Ci jedzenie po Świętach? Zdziwisz się, co możesz zamrozić
Ciasta, mięsa, sałatki, zupa... Po Wielkanocy zostało na pewno mnóstwo pyszności. Co zrobić z jedzeniem po Świętach, żeby się nie zmarnowało? Sprawdź, jak to ogarnąć, żeby nie trzeba było niczego wyrzucać.
Kolorowe, piękne i bez chemii. Tak nasze babcie farbowały jajka
Jeśli nie chcesz używać sztucznych barwników do malowania pisanek, sprawdź metody na farbowanie jajek naturalnie. To nic trudnego i spokojnie możesz wykorzystać produkty, które znajdują się w Twojej kuchni.
Oto sekret idealnie soczystej szynki pieczonej na Wielkanoc. Twoi goście będą w szoku
Domowa pieczona szynka bardzo dobrze sprawdza się w roli przystawki. Można pokroić ją na grube plastry i podać gościom przed głównym posiłkiem, by rozbudzić ich kubki smakowe i zwiększyć ich ochotę na coś porządnego i bardziej obiadowego.
Dziadek Staszek tak robił pyszny sos do jajek na Wielkanoc. Chrzan to podstawa!
Sos z dodatkiem świeżego i samodzielnie utartego chrzanu będzie mieć taką naturalną przyjemną ostrość, dzięki której stanie się idealnym wyrazistym dodatkiem do ugotowanych na twardo jajek, wszelakich pieczonych i smażonych mięs, a nawet warzywnych sałatek podawanych na zimno.
© 2024 ZaradnaKobieta.pl