Reklama

rzezucha

4/13
Rzeżucha na Wielkanoc - bogactwo witamin na świątecznym stole. Jak i kiedy siać rzeżuchę?
pl.pinterest.com
Do wybranego wcześniej naczynia wkładamy mokre podłoże, a następnie wysypujemy na nie nasionka rzeżuchy. To bardzo ważne, by podłoże namoczyć wcześniej - zwilżanie go po rozrzuceniu nasion mogłoby się skończyć ich nierównomiernym rozłożeniem.
Reklama

Rzeżucha to zielona roślina, będąca bogatym źródłem niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu witamin i mikroelementów. Najczęściej przypominamy sobie o niej w okresie Wielkanocy - może być ona nie tylko smacznym i zdrowym dodatkiem do potraw, ale też stanowić piękną ozdobę świątecznego stołu. Jak i kiedy siać rzeżuchę, by zdążyła wyrosnąć na Święta?

Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: rzezucha - galeria zdjęć
Autor galerii: Olga Szarycka,
18 kwietnia 2019