Reklama

kawa zimowa

1/3
Dlaczego warto pić kawę? 3 przepisy na zimową kawę
pixabay.com
Kawa z korzennymi przyprawami. Typowo zimowa, a nawet świąteczna. Zaparzamy kawę, dosypujemy korzenne przyprawy (najlepiej wybrać gotową mieszankę). Gotujemy wszystko przez chwilę w małym garnuszku. Dosładzamy brązowym cukrem lub miodem. Jest pyszna!
Reklama

Bez porannej kawy czasem trudno funkcjonować. Niektórym tak bardzo wszedł w nawyk ten codzienny rytuał, że nie wyobrażają sobie nawet, by mogli zacząć dzień inaczej. Jedni wolą pić ją z mlekiem i raczej słabą, inni mocną i całkiem czarną. Z cukrem albo bez. Czasem z pianką. Może być też smakowa. Każda kawa spełnia swoje zadanie - i to jest przecież w tym wszystkim najważniejsze.

Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: kawa zimowa - galeria zdjęć
Autor galerii: Olga Szarycka,
21 grudnia 2019