2 przepisy na aromatyczne wypieki, które zagoszczą na dobre w Twojej kuchni
Poznaj dwa proste przepisy na niesamowicie aromatyczne wypieki! Ich smak i aromat sprawi, że będziesz powracała do nich wielokrotnie. Które ciasto jest smaczniejsze? My nie potrafimy się zdecydować, dlatego czekamy na Twoją opinię!
Reklama
Ciasto marchewkowe
Składniki:
2 szklanki cukru
2 szklanki mąki
300 ml oleju rzepakowego
1/2 kg marchwi
5 jajek
łyżka proszku do pieczenia
łyżka sody
cynamon do smaku
kilka łyżek suszonej żurawiny
kilka łyżek migdałów
Przygotowanie:
Do miski wbijamy jajka i wsypujemy cukier - tworzymy piankę. Następnie dodajemy olej oraz mąkę i ponownie mieszamy. Później dodajemy proszek do pieczenia, sodę, cynamon, migdały, żurawinę i drobno posiekaną lub startą marchew. Ponownie mieszamy. Przekładamy do blaszki i wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na około godzinę.
Ciasto jogurtowe
Składniki:
300 g jogurtu naturalnego
1,5 szklanki mąki
szklanka cukru
łyżka stołowa proszku do pieczenia
3 jaja kurze
pół szklanki oleju rzepakowego
szczypta soli
skórka z pomarańczy
Przygotowanie:
Do naczynia wsypujemy proszek do pieczenia, sól, mąkę i cukier. Przekładamy jogurt naturalny, wbijamy jaja kurze oraz dodajemy skórkę z pomarańczy. Po dokładnym wymieszaniu wszystkich składników dodajemy olej i ponownie mieszamy. Masę przelewamy do blachy i wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na około godzinę.
Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Czytaj więcej
Rozgrzewające przepisy na chłodne dni – zdrowo i pysznie
Czy jest coś lepszego niż pyszne, rozgrzewające danie w chłodne dni? Kiedy temperatura spada, nasze ciała potrzebują czegoś, co pomoże nam się ogrzać i dostarczy nam energii. Sprawdź nasze trzy rozgrzewające przepisy!
Kultowy jabłecznik z kruszonką siostry. Ten przepis jest bezbłędny
Jabłecznik z kruszonką to jedno z tych ciast, które kojarzą nam się z domem, ciepłem i rodziną. Dziś podzielimy się z Wami przepisem na kultowego jabłecznika, który pochodzi od naszej ukochanej siostry. Zapewniamy, że ten przepis jest bezbłędny i zawsze wychodzi pyszny!
Jak rozmrozić ciasta? Oto trik cukierniczki
Odpowiednie rozmrażanie ciast ma ogromny wpływ na ich jakość, strukturę i smak. W tym artykule przedstawimy wyjątkowy trik prosto od cukierniczki, który pomoże w idealnym rozmrażaniu ciast, zachowując ich świeżość i konsystencję.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl