Jak nie przypalać patelni w trakcie smażenia?
Nie jesteś mistrzynią w kuchni i często przypalasz potrawy podczas smażenia? Mamy dla ciebie prostą radę!
Reklama
- Rozgrzej patelnię.
- Równomiernie rozprowadź na patelni 3 łyżeczki soli.
- Pozwól, aby sól się wysmażyła (powstaną małe pęcherzyki powietrza).
- Patelnię wytrzyj z soli papierowym ręcznikiem.
- Na patelnię wlej olej i smaż bez przypaleń!
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Najlepsza patelnia – na co zwrócić uwagę przy wyborze?
Patelnia to nieodzowne naczynie w każdej kuchni. Bez niej trudno sobie wyobrazić przygotowanie nawet najprostszych potraw. Warto jednak pamiętać, że nie wszystkie patelnie są takie same. Dlatego ważne jest, aby wybrać tę odpowiednią, która będzie spełniać nasze oczekiwania i ułatwi nam gotowanie. W tym artykule podpowiemy Ci, jak wybrać najlepszą patelnię do swojej kuchni.
Patelnia ceramiczna: czy warto ją kupić?
Używanie patelni ceramicznej pomaga ograniczyć spożycie tłuszczu. Nieprzywieralna powłoka pozwala smażyć bez oleju czy masła, dzięki czemu przygotowywane dania są zdrowsze!
Smak grillowanych potraw przez cały rok dzięki patelni grillowej
Patelnia grillowa to niezastąpiony sprzęt dla miłośników grillowania. Dzięki niej możemy przygotować różnorodne potrawy na grillu w prosty i wygodny sposób. Czy wiesz, że patelnia grillowa posiada wiele zalet i ciekawostek? Przekonaj się, dlaczego warto mieć ją w swojej kuchni!
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl