Przepis na wyrazistą zupę węgierską

Lubisz wyraziste smaki? W takim razie zupa węgierska z pewnością podbije Twoje podniebienie! Wypróbuj poniższy przepis.
Składniki:
  • 50 dag wołowiny
  • 30 dag wieprzowiny
  • olej
  • 2 marchwie
  • 2 cebulki
  • pół selera
  • pietruszka
  • liść laurowy
  • słodka papryka
  • 4 ogórki kiszone
  • 2 duże ząbki czosnku
  • pieprz, sól
  • 2 papryczki piri
  • kilka dużych ziemniaków
  • 1/3 szklanki przecieru pomidorowego
Przygotowanie: Kroimy mięso według upodobań i podsmażamy na oleju rozgrzanym na patelni. Następnie przekładamy mięso do garnka, zalewamy wodą i stawiamy na ogniu. Później smażymy cebulkę, seler, pietruszkę, marchewkę. Warzywa dokładamy do mięsa z wodą. Następnie doprawiamy słodką papryką, przecierem pomidorowym, wyciśniętymi ząbkami czosnku, pieprzem i solą. Wrzucamy liść laurowy i papryczkę piri. Za jakiś kwadrans, dodajemy pokrojone ogórki kiszone. Gotujemy przez około 2 godziny. Pół godziny przed końcem, wrzucamy pokrojone ziemniaki i przykrywamy garnek pokrywką. W razie konieczności, doprawiamy jeszcze pieprzem i solą. Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Autor:
redaktor zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł