Jak zrobić domowe fondue? Poznaj przepis!

Poznaj przepis na domowe fondue!
Składniki:
  • 240 g wędzonego sera szwajcarskiego
  • 240 g sera gouda
  • 3 łyżki mąki
  • szklanka ciemnego piwa
  • przyprawy
Przygotowanie:
  1. Zetrzyj ser.
  2. Do startego sera dodaj 1,5 łyżki mąki.
  3. Pozostałe 1,5 łyżki rozmieszaj z kilkoma łyżkami zimnej wody.
  4. Pogrzej piwo. Dodaj do niego mąkę wymieszaną z wodą. Wymieszaj.
  5. Stopniowo dodaj starty ser ciągle mieszając.
  6. Przypraw. Podawaj z grzankami.
Źródło zdjęcia: www.pixabay.com.
Autor:
redaktor zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł