Reklama
Wielkanocne babki — chce się je zjeść od samego patrzenia!
Świąteczna babka polana różowym lukrem i udekorowana świeżymi czerwonymi porzeczkami.
Reklama
Babka to symbol Wielkanocy — drożdżowa, piaskowa, czekoladowa, czarno-biała, cytrynowa... Niezależnie od smaku i dekoracji wszystkie świąteczne babki łączy jedno — charakterystyczny kształt ciasta, który zawdzięcza specjalnej karbowanej formie. Sprawdź, w jakich formach możemy piec babki i które sprawdzą się najlepiej przy babach drożdżowych, a które przy piaskowych.
Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: Wielkanocne babki — chce się je zjeść od samego patrzenia! - galeria zdjęć
Autor galerii: Miranda Ekiert,
29 marca 2022Przejdź do artykułu
Czytaj więcej
Domowe wypieki z Tik Toka. Babka marchewkowo-czekoladowa w godzinę
Babka marchewkowo-czekoladowa to jeden z tych domowych wypieków, który przypadnie do gustu miłośnikom wilgotnych ciast. Sprawdzi się jako dodatek do kawy, jak i ciasto na specjalną okazję. Jak ją przygotować? Poniżej znajduje się przepis na standardową formę do okrągłych babek.
Babka na oleju? Bardzo proszę!
Babka na oleju to jedno z najpopularniejszych ciast w Polsce. Jest to proste i smaczne ciasto, które można przygotować na wiele sposobów. W tym artykule przedstawiamy przepis na pyszną babkę na oleju oraz kilka porad, jak ją najlepiej podawać.
Babka piaskowa, jakiej jeszcze nie jadłaś!
Babka piaskowa to klasyczne ciasto, które kojarzy się wielu z nas z domową atmosferą i aromatem dzieciństwa. Jest to wypiek bardzo prosty w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo smaczny i uniwersalny. W tym artykule przedstawiamy przepis na babkę piaskową oraz kilka porad, jak ją przygotować i podać.
Zostało Ci jedzenie po Świętach? Zdziwisz się, co możesz zamrozić
Ciasta, mięsa, sałatki, zupa... Po Wielkanocy zostało na pewno mnóstwo pyszności. Co zrobić z jedzeniem po Świętach, żeby się nie zmarnowało? Sprawdź, jak to ogarnąć, żeby nie trzeba było niczego wyrzucać.
© 2024 ZaradnaKobieta.pl