Pieczone bataty w kawałkach na drewnianej desce z sosem
canva.com

Pieczone bataty. Dodaj te zioła, smak będzie WOW

Bataty to nie tylko zdrowe, ale także wyjątkowo smaczne warzywa, które można przygotować na wiele sposobów. Dziś podzielimy się z Tobą prostym przepisem na pieczone bataty z dodatkiem aromatycznych ziół. Efekt? Smak, który Cię oczaruje!
Reklama

Składniki:

  • 4 duże bataty
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku

Sposób przygotowania:

  1. Umyj bataty i obierz je. Następnie pokrój je w grubą kostkę.
  2. W misce wymieszaj oliwę z oliwek, sól, pieprz oraz wszystkie zioła.
  3. Dodaj pokrojone bataty do miski i dokładnie wymieszaj, aby każdy kawałek był pokryty mieszanką ziół.
  4. Przełóż bataty na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  5. Piec w nagrzanym do 200°C piekarniku przez około 30-35 minut, aż staną się miękkie i lekko zrumienione.
  6. Podawaj ciepłe i delektuj się wyjątkowym smakiem!
Reklama
Autor - Paula Lazarek
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
p.lazarek@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama