Hummus z dyni na jesiennie dni
Przejdź do galerii zdjęć
Jesienią królują nie tylko barwa kolorowych liści, ale również ona - dynia. Jesień to idealna pora roku by poeksperymentować i wypróbować kilka przepisów, gdzie głównym składnikiem jest właśnie dynia. Oto jeden z nich: hummus z dyni.
Reklama
Składniki:
- 1 puszka 400 g ugotowanej ciecierzycy
- 1 szklanka puree z pieczonej dyni
- 1 łyżka oliwy extra vergine
- 1 łyżka Tahini
- 1/2 ząbka czosnku
- przyprawy: 1 łyżeczka przyprawy curry, 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego, 1/2 łyżeczki kurkumy, sól i pieprz do smaku
Reklama
Zobacz galerię zdjęć: Hummus z dyni
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Następny artykuł
Czytaj więcej
Babcine kopytka są idealne do sosu grzybowego. Przepis na aksamitne kluseczki z ziemniaków
Kopytka Babci Kasi są przepyszne. Delikatnie aksamitne i puszyste kluseczki możemy podawać polane gęstym sosem grzybowym. Zdradzamy wam przepis, który stosujemy w domu od lat. Po prostu palce lizać!
Jak zrobić pyszne babeczki dyniowe?
Już niebawem w naszych ogrodach pojawią się piękne, pomarańczowe dynie. Warto zapisać ten przepis na babeczki z dynią. Są proste, szybkie w przygotowaniu i pyszne. To doskonały i lekki deser do kawy lub herbaty.
Makowiec z jabłkami. Orzeźwiające ciasto na wielkanocny stół
Makowiec to wyjątkowo aromatyczne ciasto, które tuż obok pachnących serników, babek i mazurków jest praktycznie zawsze na wielkanocnym stole. Nic w tym dziwnego, bowiem od lat mówi się, że makowiec jest symbolem dostatku, szczęścia oraz obfitości w ognisku domowym. Tradycyjny makowiec wymaga jednak bardzo wiele pracy i czasu, więc dziś mamy dla was prosty przepis na szybki makowiec na święta z orzeźwiającą nutą soczystych jabłek.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2022 ZaradnaKobieta.pl