Pudding ryżowy jako idealna przekąska na jesienne wieczory - przepis
Udostępnij Google News
Kuchnia

Pudding ryżowy jako idealna przekąska na jesienne wieczory - przepis

Jesień to dla wielu z nas pora roku, gdzie możemy bezkarnie wylegiwać się wieczorami pod kocem. Mamy dla Was przepis na pudding ryżowy, który jest idealną przekąską na jesienną porę.

Składniki:

  • 1/2 szklanki (100 g) ryżu (zwykłego lub jaśminowego)
  • 2 i 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 łyżki masła
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego

Przygotowanie:
Do garnka wsyp ryż i zalej go mlekiem. Następnie dodaj masło, sól i rodzynki. Całość zagotuj przez około 20 minut, mieszając co jakiś czas do momentu, aż ryż stanie się miękki. Gdy ryż będzie wystarczająco dobry, dodaj do niego wanilię.

Wskazówka: do puddingu możesz dodać na przykład podduszone jabłko z cynamonem. Jego smak na pewno przypomni Ci nastrój zbliżających się świąt!

Źródło: pl.pinterest.com
Udostępnij Google News Komentarze

Polecane dla ciebie