Pudding ryżowy jako idealna przekąska na jesienne wieczory - przepis

Pudding ryżowy jako idealna przekąska na jesienne wieczory - przepis

Przejdź do galerii zdjęć
Jesień to dla wielu z nas pora roku, gdzie możemy bezkarnie wylegiwać się wieczorami pod kocem. Mamy dla Was przepis na pudding ryżowy, który jest idealną przekąską na jesienną porę.
Reklama
Składniki:
  • 1/2 szklanki (100 g) ryżu (zwykłego lub jaśminowego)
  • 2 i 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 łyżki masła
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
Przygotowanie: Do garnka wsyp ryż i zalej go mlekiem. Następnie dodaj masło, sól i rodzynki. Całość zagotuj przez około 20 minut, mieszając co jakiś czas do momentu, aż ryż stanie się miękki. Gdy ryż będzie wystarczająco dobry, dodaj do niego wanilię. Wskazówka: do puddingu możesz dodać na przykład podduszone jabłko z cynamonem. Jego smak na pewno przypomni Ci nastrój zbliżających się świąt!
Zobacz galerię zdjęć: Przepis na pudding ryżowy
Autor - Olga Szarycka
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
o.szarycka@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama