Co zrobić z mrożonych grzybów?
5 kwietnia został ustanowiony dzień Leśnika i Drzewiarza, czyli ludzi którzy dbają o czystość i bezpieczeństwo lasu, leśne zwierzęta i drzewa, które produkują dla nas tlen. Z tej okazji warto wybrać się do lasu na krótki wiosenny spacer.
Reklama
W naszych zamrażalnikach i spiżarniach na pewno znajdzie się kilka grzybów - to jest właśnie prawdziwy smak lasu! Można pomyśleć nad tym by tego dnia przygotować danie z nimi w roli głównej.
Penne z podgrzybkami
Składniki
- 400 g makaronu penne
- 100 g mrożonych prawdziwków
- masło
- 4 ząbki świeżego czosnku
- jedna duża cebula
- śmietana 18%
- duży pęczek świeżego koperku
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl