Reklama

rzezucha

3/13
Rzeżucha na Wielkanoc - bogactwo witamin na świątecznym stole. Jak i kiedy siać rzeżuchę?
pl.pinterest.com
Trzeci składnik pozwalający wyrosnąć roślinie to odpowiednie podłoże. Aby zasiać rzeżuchę w domu, potrzebujemy ligniny, gazy, waty lub kilku warstw papierowego ręcznika - na tej powierzchni po odpowiednim zwilżeniu kiełkować będzie nasza rzeżucha.
Reklama

Rzeżucha to zielona roślina, będąca bogatym źródłem niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu witamin i mikroelementów. Najczęściej przypominamy sobie o niej w okresie Wielkanocy - może być ona nie tylko smacznym i zdrowym dodatkiem do potraw, ale też stanowić piękną ozdobę świątecznego stołu. Jak i kiedy siać rzeżuchę, by zdążyła wyrosnąć na Święta?

Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: rzezucha - galeria zdjęć
Autor galerii: Olga Szarycka,
18 kwietnia 2019