Reklama
jedzenie
Możesz też zawieźć pozostałości po Wigilii samodzielnie, do jakiejś jadłodajni. Wolno tam zostawić posiłki, które mają przynajmniej 24 godzinną przydatność. Nie wyrzucaj jedzenia, które Ci zostało. Zawsze znajdzie się ktoś, kto się z niego ucieszy.
Reklama
Kończy się powoli nasze coroczne świętowanie. Jutro wrócimy do obowiązków i będziemy wyczekiwać Sylwestra, ale lodówki wciąż są pełne. Wszyscy przygotowaliśmy tyle jedzenia, że można by nim nakarmić pół wojska. Dwanaście potraw na wigilijnym stole to podstawa, ale chociaż to Święta rybne, to mięsożercy wciąż chętnie sięgają po potrawy mięsne. Dlatego zwykle gotujemy znacznie więcej, niż potrzeba.
Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: ryba święta - galeria zdjęć
Autor galerii: Olga Szarycka,
26 grudnia 2019Przejdź do artykułu
Czytaj więcej
Zostało Ci jedzenie po Świętach? Zdziwisz się, co możesz zamrozić
Ciasta, mięsa, sałatki, zupa... Po Wielkanocy zostało na pewno mnóstwo pyszności. Co zrobić z jedzeniem po Świętach, żeby się nie zmarnowało? Sprawdź, jak to ogarnąć, żeby nie trzeba było niczego wyrzucać.
Kiełbasa wiejska - przepis na sprawdzoną domową kiełbasę swojską
Nie od dziś wiadomo, że Polska słynie z doskonałej swojskiej kiełbasy wiejskiej. Smak tego mięsnego wyrobu znany jest niemal na całym świecie. W sezonie letnim ciężko nam wyobrazić sobie grilla bez pysznej, aromatycznej kiełbaski. W czym tkwi jej sekret? Na to pytanie odpowiemy w artykule, a dodatkowo podpowiemy, jak przygotować własną wyborną swojską kiełbasę!
Wiosenna sałatka z jajkiem - przepis na sałatkę idealny na Wielkanoc
Wiosenna sałatka z jajkiem to potrawa nie tylko zdrowa i smaczna, ale też niezwykle kolorowa. Może stanowić piękną ozdobę świątecznego stołu oraz pełnić rolę wyjątkowego przysmaku dla gości podczas wielkanocnego śniadania. Świeże warzywa, których użyjemy do przygotowania sałatki, to bezcenne źródło witamin i składników mineralnych, odpowiadających za dobre samopoczucie i odporność naszego organizmu.
© 2024 ZaradnaKobieta.pl