olej lniany w kosmetyce

Olej lniany - dlaczego warto go stosować?

Przejdź do galerii zdjęć
Wiele osób stosuje olej lniany w codziennej diecie. Jest to niesamowity dodatek do potraw, o bardzo złożonych właściwościach, ale warto stosować go również w kosmetyce. Nałożony na skórę twarzy potrafi zdziałać cuda. Naprawdę!
Reklama
Walka z chorą skórą Zupełnie zdrowa skóra nie ma problemu z odpowiednim nawilżeniem i barierą ochronną, a to dlatego, że regularnie wydziela sebum, w którego skład wchodzą różne kwasy, między innymi omega 6 oraz omega 3. Tak się składa, że olej lniany składa się aż w 60 % z tych właśnie kwasów. Są też osoby, które borykają się z nadprodukcją sebum. Tłusta cera to nie mały problem, bo trzeba walczyć z trądzikiem i zaskórnikami oraz z ciągłym błyszczeniem się skóry. Ale jest na to rada! Olej lniany może pomóc tak naprawdę w każdym przypadku, dzięki regulowaniu składu sebum i oczyszczaniu skóry. Pielęgnacja skóry twarzy za pomocą oleju lnianego to najlepsze, co możemy dla niej zrobić. Niezależnie od tego, czy masz suchą, czy tłustą cerę, olej lniany będzie tutaj specyfikiem do zadań specjalnych. To prawdziwy olej młodości, gdyś zawiera witaminę E, to też jest świetny także dla skóry dojrzałej, która ma już sporo zmarszczek. A jak go stosować? Zobaczcie!
Reklama
Zobacz galerię zdjęć: olej lniany
Autor - Olga Szarycka
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
o.szarycka@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama