Dlaczego Japonki są zawsze szczupłe?
Japonki są niemal zawsze szczupłe. To w ogromnej mierze zasługa diety. Chcesz być szczupła jak Japonka? Zacznij odżywiać się tak ja one!
Reklama
Oto dieta Japonek, która sprawi, że będziesz szczupła i zdrowa.
1. Główne składniki diety Japonek to: ryby, soja, ryż, warzywa i owoce.
2. Na śniadanie Japonki piją zieloną herbatę, jedzą np. miskę ryżu, zupę z tofu, wodorosty i kawałek wędzonego łososia.
3. Jedzą dużo soi. Znajdziesz ją w tofu, zupie miso, sosie sojowym.
4. Spożywają dużo ryb i owoców morza, nawet kilka razy dziennie. Przykłady: tuńczyk, sushi z pstrąga, makrela, zupa z małży, krewetki, kalmary.
5. Ryż - nawet 4 razy dziennie. Zastępuje on chleb i słodkości.
6. Naprawdę duże ilości warzyw - Japonki stawiają na świeże warzywa, zwłaszcza zielonolistne, np. kapusta, brokuł, kalafior, jarmuż, rzeżucha.
7. Ważny jest też sposób jedzenia - potrawy serwują w miseczkach. Dzięki temu posiłek jest miły dla oka i smaczny.
8. Nigdy się nie przejadają - kończą spożywać posiłek, gdy są w 80% najedzeni.
Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl