Dlaczego Japonki są zawsze szczupłe?

Dlaczego Japonki są zawsze szczupłe?

Japonki są niemal zawsze szczupłe. To w ogromnej mierze zasługa diety. Chcesz być szczupła jak Japonka? Zacznij odżywiać się tak ja one!
Oto dieta Japonek, która sprawi, że będziesz szczupła i zdrowa. 1. Główne składniki diety Japonek to: ryby, soja, ryż, warzywa i owoce. 2. Na śniadanie Japonki piją zieloną herbatę, jedzą np. miskę ryżu, zupę z tofu, wodorosty i kawałek wędzonego łososia. 3. Jedzą dużo soi. Znajdziesz ją w tofu, zupie miso, sosie sojowym. 4. Spożywają dużo ryb i owoców morza, nawet kilka razy dziennie. Przykłady: tuńczyk, sushi z pstrąga, makrela, zupa z małży, krewetki, kalmary. 5. Ryż - nawet 4 razy dziennie. Zastępuje on chleb i słodkości. 6. Naprawdę duże ilości warzyw -  Japonki stawiają na świeże warzywa, zwłaszcza zielonolistne, np. kapusta, brokuł, kalafior, jarmuż, rzeżucha. 7. Ważny jest też sposób jedzenia - potrawy serwują w miseczkach. Dzięki temu posiłek jest miły dla oka i smaczny. 8. Nigdy się nie przejadają - kończą spożywać posiłek, gdy są w 80% najedzeni. Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Udostępnij artykuł