Domowe sposoby na zgagę i pieczenie w przełyku

Zgaga to bardzo uciążliwa przypadłość, która objawia się pieczeniem w przełyku, które niektórzy określają jako "palenie". Jeśli nie chcesz faszerować się tysiącem różnych środków farmaceutycznych, zobacz jak pokonać zgagę za pomocą tego, co naturalne i przede wszystkim zdrowe!
Imbir Imbir ma właściwość rozgrzewającą, ale także okaże się pomocny przy zwalczaniu męczącej nas zgagi. Jeśli dopadło Cię pieczenie przełyku, weź do ust kawałek imbiru i potraktuj go jak landrynkę, a po chwili zauważysz różnicę. Siemię lniane Siemię lniane to kolejny produkt, po który należy sięgnąć, gdy poczujemy pieczenie w przełyku. Wystarczy, że zalejemy łyżkę stołową siemienia gorącą wodą i wypijemy napar po delikatnym ostygnięciu. Pij miętę i melisę Zarówno mięta jak i melisa pomogą nam zalczyć zgagę. Mięta pomaga w przypadku dolegliwości żołądkowych, a melisa pozwoli złagodzić dolegliwości związane ze zgagą. Jeżeli często odczuwasz pieczenie w przełyku, wprowadź melisę i miętę do swojej codziennej diety, co pomoże Ci zapobiec nawrotom dolegliwości. Pomoże Ci to także usprawnić proces trawienia pokarmów i wydzielania kwasów żołądkowych, co jest sprawą kluczową w przypadku niestrawności i zgagi! Wprowadź migdały do swojej diety Jeżeli męczy Cię zgaga, spójrz przychylnie w kierunku migdałów. Co prawda są one kaloryczne, ale mają także wiele pozytywnych właściwości. Zgaga powinna ustąpić po zjedzeniu garstki migdałów.  
Autor:
redaktor zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł