Chcesz być na bieżąco?
Czy chcesz abyśmy wysyłali Ci powiadomienia z poradami, przepisami i domowymi sposobami?
Przepis na sos holenderski
Przejdź do galerii zdjęć
Sos o bardzo krótkim i prostym składzie, lecz o wyjątkowym delikatnym smaku!
Idealny jako dodatek do warzyw (w szczególności białych oraz zielonych szparagów), mięs, ryb i jajek. Nie jest to przepis dla osób na diecie, ponieważ w 100 g sosu to aż 467 kcal. Czyli 93 kcal w jednej łyżce! Dla jego smaku warto jednak czasem zrobić małe odstępstwo, ponieważ zwyczajnym daniom nadaje wyjątkowego wykwintnego smaku.
Przepis na sos holenderski
Składniki- 4 żółtka
- 150 g masła
- sól, pieprz do smaku
- łyżka soku z cytryny
Zobacz galerię zdjęć: Sos holenderski
Obserwuj nas na
Obserwuj nas na
Pomóż nam z Googlem.
To dla nas bardzo ważne!
Kliknij biały przycisk Google Wiadomości poniżej.
Kliknij gwiazdkę w prawym górnym rogu, obok naszego logo.
Gotowe!
Dziękujemy!
Następny artykuł
Czytaj więcej
Szparagi z sosem holenderskim - sekrety przygotowania wykwintnego dania w domu
Szparagi z sosem holenderskim to danie, które kojarzy się z eleganckimi kolacjami i wykwintnymi restauracjami. Jednak przygotowanie go w domu nie jest trudne, a smak z pewnością zachwyci Twoich gości. Dowiedz się jak go zrobić oraz przeczytaj kilka ciekawostek na temat tego wyjątkowego dania.
Szparagi z sosem holenderskim: Klasyk!
Szparagi z sosem holenderskim to jedno z najbardziej eleganckich i wykwintnych dań, które można podać na stole. To idealna propozycja na specjalne okazje, takie jak uroczyste obiady czy romantyczne kolacje we dwoje. W tym artykule przedstawimy przepis na przygotowanie pysznych szparagów z sosem holenderskim oraz kilka porad, jak je podawać.
Domowy sos holenderski. Podaj go z sezonowymi szparagami w szynce!
Jednym z klasyków, który doskonale komponuje się z sezonowymi szparagami, jest domowy sos holenderski. Jego jedwabista tekstura i wykwintny smak stanowią idealne uzupełnienie dla tych wyjątkowych warzyw.