Chcesz być na bieżąco?
Czy chcesz abyśmy wysyłali Ci powiadomienia z poradami, przepisami i domowymi sposobami?
Jakie właściwości lecznicze ma granat?
Przejdź do galerii zdjęć
Wielbicieli tego owocu nie brakuje. Granat jest pyszny, a dodatkowo niskokaloryczny. Trzeba też wspomnieć o tym, że pięknie się prezentuje. Jeśli znasz takie ciasto jak leśny mech, to z pewnością wiesz, że granat pełni tam w towarzystwie borówek bardzo ważną rolę.
Granat wykazuje wiele zdrowotnych właściwości Między innymi jest to silny antyoksydant i to dlatego właśnie ma taką silnie czerwoną barwę. Jeśli pijesz czerwone wino przez wzgląd na antyutleniacze, to zrezygnuj z niego na koszt granatów, bo one zawierają tych antyutleniaczy trzy razy więcej. Granat to też ogrom witaminy C. Gdybyś tak piła szklankę soku z granatów dziennie, to miałabyś z głowy prawie połowę dziennej dawki witaminy C. Granat wykazuje właściwości przeciwzapalne To kolejny plus płynący z wprowadzenia go do codziennej diety. Dolegliwości układu pokarmowego, infekcje różnego rodzaju - możesz próbować z nimi walczyć za pomocą tego owocu. Dodatkowo granat poleca się osobom starszym, a także sportowcom, bo dzięki niemu można zadbać o wyśmienitą kondycję stawów. Co jeszcze oferuje granat?
Zobacz galerię zdjęć: granat właściwości
Obserwuj nas na
Obserwuj nas na
Pomóż nam z Googlem.
To dla nas bardzo ważne!
Kliknij biały przycisk Google Wiadomości poniżej.
Kliknij gwiazdkę w prawym górnym rogu, obok naszego logo.
Gotowe!
Dziękujemy!
Następny artykuł
Czytaj więcej
Przepis na sałatkę ze szpinakiem i granatem: kolorowo i zdrowo
Chcesz przygotować zdrową i smaczną sałatkę? Sałatka ze szpinakiem i granatem to doskonały wybór! Ta kolorowa i pożywna sałatka jest nie tylko pyszna, ale także bogata w składniki odżywcze.
Granat - owoc, który zawróci Ci w głowie
Wiesz, że granat to prawdziwa bomba witaminowa? Ten egzotyczny owoc nie tylko smakuje wyśmienicie, ale również posiada wiele korzystnych właściwości dla naszego zdrowia. W tym artykule dowiesz się, jak wykorzystać pełen potencjał granatu i jak go odpowiednio przygotować. Przekonaj się, dlaczego warto wprowadzić go do swojej codziennej diety!
Oto 4 powody, dla których warto jeść granat. Wiedziałaś?
Granat znany jest z tego, że jest silnym przeciwutleniaczem. Ma niewiele kalorii i dużą ilość błonnika. Jest bogaty w antyoksydanty i witaminę C. Jeśli chodzi o minerały to owoc ten jest doskonałym źródeł potasu. Obecne witaminy i substancje przeciwutleniające nadają granatowi właściwości przydatne do wspierania zdrowia z wielu punktów widzenia i nie tylko. Jakich?