Przepis na francuskie rogaliki z jagodami

Lubisz eksperymentować w kuchni? W takim razie przedstawiamy Ci genialny przepis na słodkie rogaliki, które usatysfakcjonują każde podniebienie. Wypróbuj ten przepis, bo naprawdę warto!
Składniki:
  • gotowe ciasto francuskie
  • świeże lub mrożone jagody
  • cukier puder
  • jajo kurze
  • kilka łyżek mleka
Przygotowanie: Ciasto francuskie w kształcie koła kroimy na części. Nasze jagody przebieramy, myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Do jagód dodajemy cukier puder i mieszamy. Na kawałek ciasta francuskiego nakładamy jagody osłodzone cukrem pudrem o zawijamy w kształt rogalika. Uformowane rogaliki smarujemy mieszanką zrobioną z jednego jaja kurzego oraz 3 łyżek mleka. Nasze cudeńka układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Zostawiamy w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni na jakieś 10 minut - do zarumienienia. Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Autor:
redaktor zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł