Bezglutenowe śniadanie? Przepis na pyszny omlet z mąki ryżowej i z wiórkami kokosowymi!

Wielu dietetyków radzi, by ograniczyć spożycie pszenicy. Co więc jeść na śniadanie bez pszenicy, a najlepiej bez glutenu? Ten omlet z mąki ryżowej to świetny pomysł!
Składniki na omlet z mąki ryżowej:
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka kokosowego
  • 1 łyżka mąki ryżowej
  • 1 łyżka wiórek kokosowych
  • 1 łyżka kakao gorzkiego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
Przygotowanie: Do miski wbij jajka, dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Smaż omlet z dwóch stron. Możesz podawać z owocami - np. pomarańczą, czy granatem. Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Autor:
redaktor zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł