Reklama

Jak ustrzec się zakalca w szarlotce? 5 sposobów

6/6
Rondel z duszonymi jabłkami z cynamonem, przygotowanymi do szarlotki
Canva.com

5. Odparuj duszone jabłka

Jeżeli do szarlotki dodajemy jabłka duszone, warto odparować z nich jak największą ilość płynu. Dzięki temu sok nie będzie wsiąkał w ciasto w trakcie pieczenia i unikniemy zakalca.
Reklama

Zakalec w szarlotce to prawdziwe nieszczęście. Psuje cały wyborny smak naszego ukochanego ciasta. Jeżeli kiedykolwiek przydarzył Ci się zakalec przy pieczeniu szarlotki, z pewnością popełniłeś jeden z 5 błędów. Sprawdź jakich zasad trzeba przestrzegać, aby upiec idealną kruchą szarlotkę bez zakalca.

Reklama
Zobacz kolejne zdjęcie: Kotlety z kalafiora - galeria zdjęć
Autor galerii: Miranda Ekiert,
13 października 2022