canva.com
Mizeria - zapomnij o śmietanie! Tak robią ją Fit Influencerzy
Do przeczytania w ok. 1 min.
Mizeria składa się z kilku prostych składników i jest idealna na letnie dni, kiedy szukamy czegoś orzeźwiającego. Dzięki naszemu fit przepisowi możesz ją jeść nie tylko od święta.
Reklama
Składniki
- 1 ogórek
- 1/2 pęczka koperku
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
- Ogórek obierz ze skórki, pokrój w cienkie plasterki i zasól. Odstaw na kilka minut
- Kiedy ogórki puszczą sok odcedź płyn na sitku
- Koperek posiekaj.
- Wymieszaj ogórki i koper w misce.
- Dodaj jogurt, sól i pieprz do smaku.
- Dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówce na około 30 minut.
- Podawaj schłodzone jako dodatek do dań głównych lub jako przekąskę.
canva.com
Fit przekąska
Reklama
Mizeria to danie o niskiej zawartości kalorii, ale bogate w składniki odżywcze. Ogórki są źródłem witamin i minerałów, takich jak witamina K, miedź i potas. Jogurt naturalny dostarcza zdrowych bakterii, które wspierają układ trawienny i wzmacniają odporność organizmu.
Ponadto, mizeria może być dobrym źródłem wody i elektrolitów, które są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu, szczególnie w czasie upałów.
Zobacz także
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Mrożenie ogórków. Czy stracą smak?
Sezon ogórkowy to czas, gdy te chrupiące warzywa królują na naszych stołach. Jednakże zdarza się, że mamy więcej ogórków, niż możemy zjeść, co prowadzi do pytania: czy można mrozić ogórki? Wielu z nas obawia się, że mrożenie może wpłynąć na smak i teksturę tych warzyw.
Kucharka zdradziła tajemnicę idealnych ogórków. Tyle soli trzeba dodać do kiszonki
W przygotowaniu kiszonek, a zwłaszcza ogórków, wiele zależy od odpowiedniego stosunku soli. Jeśli marzysz o pysznych, chrupiących i soczystych ogórkach, to z pewnością docenisz tę recepturę.
Ogórki po watykańsku lepsze do małosolnych? Sprawdź przepis!
Przygotowanie ogórków po watykańsku to nie tylko kulinarne doświadczenie, ale też sposób na odkrycie wyjątkowego smaku i ciekawych historii. Ciesz się smakiem, który przetrwał wieki.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl