Przepis na rogaliki francuskie ze słodkim nadzieniem

Kuchnia Czwartek, 3 maja 2018
Oceń:
4 / 32 głosów
Przepis na rogaliki francuskie ze słodkim nadzieniem

Lubisz eksperymentować w kuchni? W takim razie przedstawiamy Ci genialny przepis na słodkie rogaliki, które usatysfakcjonują każde podniebienie. Wypróbuj ten przepis, bo naprawdę warto!

Składniki:

  • gotowe ciasto francuskie
  • mrożone jagody (ewentualnie maliny)
  • cukier puder
  • jajo kurze
  • kilka łyżek mleka

Przygotowanie:

Ciasto francuskie w kształcie koła kroimy na części. Nasze jagody zasypujemy cukrem pudrem i mieszamy. Na kawałek ciasta francuskiego nakładamy jagody osłodzone cukrem pudrem i zawijamy w kształt rogalika. Uformowane rogaliki smarujemy mieszanką zrobioną z jednego jaja kurzego oraz 3 łyżek mleka. Nasze cudeńka układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Zostawiamy w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni na jakieś 10 minut - do zarumienienia.

Źródło zdjęcia: www.pixabay.com