Przepis na domowy sorbet truskawkowy

Przepis na domowy sorbet truskawkowy

Truskawki mają wiele pozytywnych dla naszego organizmu wartości odżywczych, dlatego warto po nie sięgać. Jeśli najdzie Cię ochota na lody, przygotuj sorbet truskawkowy, który nie dość, że jest pyszny, to i mało kaloryczny.
Reklama
Składniki:
  • 100 dag truskawek
  • szklanka cukru (najlepiej cukier brzozowy -ksylitol lub brązowy)
  • świeżo wyciśnięty sok z cytryny
  • 250 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
Przygotowanie: Truskawki należy umyć, pokroić na ćwiartki i zasypać cukrem. Kiedy owoce puszczą już sok, należy jeszcze bardziej je rozdrobnić i dodać do nich sok z pomarańczy oraz cytryny. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i umieszczamy w pojemniku, w którym będziemy mrozić nasz sorbet. Sorbet powinien przebywać w zamrażalniku przynajmniej przez 3 godziny. Po tym czasie sorbet jest gotowy. Źródło zdjęcia: www.pixabay.com
Reklama
Autor - Olga Szarycka
Autor:
|
redaktor zaradnakobieta.pl
o.szarycka@zaradnakobieta.pl
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Google news icon
Obserwuj nas na
Google news icon
Udostępnij artykuł
Reklama
Reklama
Reklama