Składniki:
- 6 jajek
- 1/2 kg pieczarek
- puszka groszku
- 1/2 pęczka szczypioru
- sok z połowy cytryny
- sól
- sos:
- 3 łyżki majonezu light
- pół szklanki śmietany 18 %
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie:
Pieczarki obrać ze skóry i pokroić na ćwiartki. Wrzucić je do garnka i gotować przez około 5 minut w osolonej wodzie. Do wody wcisnąć także sok z cytryny. Jajka ugotować na twardo i również pokroić na ćwiartki. Szczypiorek posiekać na drobno. Żeby przygotować sos, trzeba wymieszać dokładnie wszystkie składniki i schłodzić w lodówce. Następnie połączyć jaja, szczypiorek, pieczarki oraz groszek i wymieszać z sosem.
Źródło zdjęcia: www.pixabay.com