Przepis na zupę krem z pietruszki
Ty i Twoi najbliżsi uwielbiacie zupy w każdym wydaniu? W takim razie wypróbuj przepis na kremową zupę z pietruszki, która nie tylko wybornie pachnie, ale i wyśmienicie smakuje.
Reklama
Składniki:
- 1/2 kg pietruszki (korzeń)
- 1 litr bulionu
- łyżka mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki zimnego mleka
- żółtko
- 3 łyżki śmietany
- 6 łyżek tartego sera żółtego
- sól i pieprz
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Następny artykuł
Czytaj więcej
Kremowa zupa z czosnku niedźwiedziego. Poczuj smak wiosennego lasu
Przełom kwietnia i maja to czas, kiedy czosnek niedźwiedzi smakuje najlepiej. Młode listki tej cudownej rośliny możemy wykorzystać na wiele sposobów. Jednym z nich jest przygotowanie wiosennej zupy — zielonej, kremowej i pachnącej lasem. Wypróbuj nasz prosty przepis na zupę z czosnku niedźwiedziego.
Wegański krem szparagowy. Lekka zupa nie tylko dla miłośników kuchni roślinnej
Wiosna to czas, kiedy na naszych stołach goszczą świeże szparagi. Z tych białych i zielonych łodyg możemy przygotować wiele pysznych, lekkich dań, w tym cudowny zielony krem. Polecamy przepis na wegańską, cudownie aksamitną zupę szparagową - bez nabiału, mąki oraz bez glutenu. To pyszne danie z pewnością przypadnie do gustu każdemu, kto lubi lekką kuchnię sezonową.
Krem ze szpinaku z grzankami. Zielona zupa na powitanie wiosny
Zielona zupa-krem ze szpinaku to idealne danie na pierwsze wiosenne dni. Jest lekka i delikatna, a dodatkowo prezentuje się bardzo efektownie. Jej przygotowanie zajmuje jedynie 15 minut. Polecamy łatwy przepis na krem ze szpinaku z grzankami.
Reklama
Reklama
© 2022 ZaradnaKobieta.pl