Pomysł na wyrafinowane śniadanie: omlet z polędwicą i pomidorkami

Kuchnia Poniedziałek, 6 sierpnia 2018
Oceń:
4 / 9 głosów
Pomysł na wyrafinowane śniadanie: omlet z polędwicą i pomidorkami

Poznaj przepis na proste, ale wyrafinowane danie: omlet z polędwicą i pomidorkami. Danie zawiera ok 350 kalorii!

Omlet z polędwicą i pomidorkami.

  • 3 jajka
  • 3 plastry polędwicy z indyka
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • sól, pieprz, kurkuma
  • olej kokosowy do smażenia

Sposób przyrządzenia:

  1. Do miski wbij jajka i przyprawy i roztrzep całość.
  2. Dodaj pokrojoną szynkę oraz pomidorki, wymieszaj.
  3. Rozpuść olej kokosow na patelni, wlej masę i przykryj pokrywką.
  4. Przerzuć omlet na drugą stronę.
  5. Podaj omlet!

Źródło zdjęcia: Pixabay.com.