Wegańskie placuszki z twarogu - idealne na przekąskę
Przejdź do galerii zdjęć
Większość z nas chce się zdrowo odżywiać, jednak nie ułatwia nam w tym fakt, że wciąż gdzieś się spieszymy, dużo pracujemy i nie mamy czasu na zdrowy posiłek. A co dopiero na zdrową przekąskę.
Reklama
Dlatego, dobrym rozwiązaniem są wegańskie placuszki z twarogu. Możemy je przygotować na przykład wieczorem, by następnego dnia móc bez wyrzutów sumienia móc je jeść między posiłkami.
Składniki:
- 200 g twarogu
- 2 jajka
- 1 łyżka cukru wanilinowego
- 1 łyżka cukru pudru
- 2 czubate łyżki mąki
Reklama
Zobacz galerię zdjęć: Wegańskie placuszki z twarogu
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Polecamy
Następny artykuł
Czytaj więcej
Placki z ciecierzycy: Wegetariańskie delikatesy!
Placki z ciecierzycy to pyszna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych placków ziemniaczanych. Są one bogate w białko roślinne, błonnik i składniki odżywcze, co czyni je idealnym daniem dla wegetarian, wegan oraz osób poszukujących zdrowszych opcji kulinarnej. W tym artykule przedstawimy Ci przepis na placki z ciecierzycy, podpowiemy jak je podawać oraz udzielimy kilku porad, które pomogą Ci w ich przygotowaniu.
Placuszki z mascarpone czekają!
Czy kiedykolwiek próbowałeś placuszków z mascarpone? Jeśli nie, to jesteś w odpowiednim miejscu! Placuszki z mascarpone to pyszna i delikatna przekąska, która z pewnością zachwyci Twoje podniebienie. W tym artykule podzielimy się z Tobą przepisem na te wyjątkowe placuszki, podpowiemy jak je podawać oraz udzielimy kilku przydatnych porad. Gotowa na kulinarne przygody? Zaczynamy!
Placuszki bananowe bez jajek? Pyszne!
Placuszki bananowe bez jajek to pyszna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych placuszków. Nie tylko są łatwe do przygotowania, ale także bogate w składniki odżywcze. W tym artykule dowiesz się, jak przygotować te smaczne placuszki, jakie mają właściwości zdrowotne, jak je podawać oraz otrzymasz kilka przydatnych porad.
Reklama
Reklama
© 2024 ZaradnaKobieta.pl