Składniki:
- mąka kukurydziana 100 g
- kostka do pieczenia 80 g
- mąka gryczana 100 g
- mąka ryżowa 50 g
- przyprawa do piernika (bezglutenowa) 1 opak.
- kakao (bezglutenowe) 2 łyżeczki
- bezglutenowy proszek do pieczenia 0,5 łyżeczek
- miód 100 g
- cukier puder 50 g
- 1 jajko
Przygotowanie:
W misce wymieszaj wszystkie mąki z bezglutenowym proszkiem do pieczenia, bezglutenowym kakao i bezglutenową przyprawą do pierników. Powoli dodaj cukier puder, miód, kostkę do pieczenia i jajko, całość wymieszaj za pomocą mikserem. Całość wyłóż na stół podsypany mąką kukurydzianą i zagnieć ciasto. Na stole połóż papier do pieczenia. Wałkuj partiami ciasto na grubość kilku milimetrów. Wycinaj foremkami małe pierniczki i przenoś na płaską blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym do 180 st.C piekarniku około 6-8 minut.