Przepis na pierogi nadziewane kaszą gryczaną i bryndzą
W Polsce mamy wiele popularnych dań, które często pojawiają się na naszych stołach. Prym wśród nich wiodą pierogi! Najbardziej popularne są pierogi z mięsem. Jednak nie każda z nas jada mięso. Dlatego szukamy pysznych zamienników. Pierogi bez mięsa też mogą być wyśmienite! Wypróbuj poniższy przepis.
Reklama
Składniki na ciasto:
- ½ kg mąki pszennej
- szklanka ciepłej wody
- płaska łyżka soli
- Składniki na nadzienie:
- 40 dag kaszy gryczanej
- 3 małe cebule
- jajko kurze
- 15 dag bryndzy
- oliwa z oliwek
- pieprz
- świeża bazylia
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Następny artykuł
Czytaj więcej
Pierogi z surowymi ziemniakami — regionalny specjał z Podlasia i Podkarpacia
Cudze chwalicie, swego nie znacie. To przysłowie jest wciąż aktualne. Tuż przed wakacjami proponujemy kulinarną podróż po tradycyjnych smakach regionalnej kuchni polskiej. Zaczynamy od Podlasia i Podkarpacia i tradycyjnych pierogów z surowymi ziemniakami!
Pielmieni – przepis na syberyjskie pierogi z mięsem. Tradycyjny przepis
Pielmieni są rodzajem malutkich pierożków z mięsnym farszem. To tradycyjne danie kuchni rosyjskiej. Oryginalne pielmieni mają kształt taki, jak uszka, które my przygotowujemy na kolację wigilijną. Jak zrobić smaczne pielmieni i z czym je podawać, aby wydobyć ich wyraźny smak?
Tego na pewno nie próbowałaś! Kotlety z kalafiora to HIT tej wiosny
Czy Ty również wraz z nadejściem wiosny postawiłaś sobie za punkt honoru by zdrowiej się odżywiać i zwracać większą uwagę na to co jesz? A może chcesz wypróbować nowych przepisów z łatwo dostępnych składników?
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2022 ZaradnaKobieta.pl