Pomysł na szybki obiad z kaszy jęczmiennej
(Aktualizacja: 21 kwietnia 2022)
Do przeczytania w ok. 1 min.
Kasza jęczmienna, jak i inne rodzaje kasz, powinna regularnie pojawiać się na naszych talerzach, ponieważ ma wiele korzystnych dla naszego zdrowia właściwości. Przede wszystkim dostarcza nam sporych ilości błonnika pokarmowego oraz działa odkwaszająco na nasz organizm. Zobacz, jak można wykorzystać kaszę jęczmienną w kuchni, tworząc pyszne, zdrowe dania w zaledwie 20 minut. Poznaj przepis na kaszę jęczmienną z kurczakiem, czarnuszką i warzywami.
Reklama
Składniki:
- 100 g kaszy jęczmiennej
- 100 g piersi z kurczaka
- papryka czerwona cała
- 250 g pieczarek
- cebula średniej wielkości
- 2 łyżeczki masła
- ziarna czarnuszki
- sól
- pieprz
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Następny artykuł
Czytaj więcej
Rabarbarówka, czyli lecznicza nalewka z rabarbaru. W czym może nam pomóc?
Rabarbar to wieloletnia roślina zielna z rodziny Polygonaceae, pochodząca z Syberii i Azji Środkowej. Liście rabarbaru są używane do wytwarzania nalewki leczniczej, która tradycyjnie była stosowana w leczeniu kolki, biegunki i czerwonki. W tradycyjnej medycynie chińskiej rabarbar łączy się z innymi ziołami w leczeniu astmy, wysokiego ciśnienia krwi i zapalenia wątroby.
Zdrowa nalewka z czarnego bzu - kwiatowa i aromatyczna
Czarny bez jest naturalnym lekarstwem na wiele dolegliwości, w tym przeziębienia, grypę i alergie. Jest również bardzo skuteczny w leczeniu choroby lokomocyjnej. Jak zrobić pyszną nalewkę kwiatową?
Lekki koktajl z nasionami chia na odchudzanie - pychota na lato
Uwielbiam nasiona chia, ponieważ są bardzo zdrowe i można je dodawać do różnych napojów i potraw. Nasiona można zmielić na proszek i zmieszać z wodą, aby uzyskać orzeźwiający napój lub użyć jako środek zagęszczający do koktajli. Możecie również użyć nasion do zrobienia puddingów, pieczywa i ciast.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
© 2022 ZaradnaKobieta.pl