Prosty przepis na rozgrzewającą zupę węgierską
Lubisz wyraziste smaki? W takim razie zupa węgierska z pewnością podbije Twoje podniebienie! Wypróbuj poniższy przepis.
Reklama
Składniki:
- 50 dag wołowiny
- 30 dag wieprzowiny
- olej
- 2 marchwie
- 2 cebulki
- pół selera
- pietruszka
- liść laurowy
- słodka papryka
- 4 ogórki kiszone
- 2 duże ząbki czosnku
- pieprz, sól
- 2 papryczki piri
- kilka dużych ziemniaków
- 1/3 szklanki przecieru pomidorowego
Reklama
Wydawcą zaradnakobieta.pl jest Digital Avenue sp. z o.o.
Obserwuj nas na
Udostępnij artykuł
Czytaj więcej
Hit od Ewy Wachowicz! Zielona zupa z sałaty masłowej
Ta zupa to prawdziwe zaskoczenie! Jej głównym składnikiem jest zielona sałata! Jeżeli nie boisz się kuchennych eksperymentów, wypróbuj ten przepis, a efekt Cię zaskoczy! Oto zielona zupa z sałaty masłowej według Ewy Wachowicz.
Chłodnik z młodych buraczków — lekka zupa z wiosennych warzyw
Chłodnik z buraczków lub botwinki to letnia zupa na zimno, przygotowywana z dodatkiem kefiru, jogurtu lub zsiadłego mleka. W kuchni polskiej znana jest od wielu dekad. Taki chłodnik to najlepsze smaki wiosny połączone w jednej zupie — buraczki, świeży ogórek, rzodkiewka, koperek, szczypiorek i czosnek. Smak podkręca kwaskowaty kefir. Wypróbuj nasz przepis na tradycyjny chłodnik z botwinką.
Gazpacho, czyli hiszpański chłodnik idealny na upały
Gazpacho to letnia zupa na zimno, którą uwielbiają Hiszpanie, ale znalazła uznanie także u naszych rodaków. Ten hiszpański chłodnik to kwintesencja smaków znad Morza Śródziemnego — pomidory, świeża papryka, czosnek, ogórek, cebula i oliwa z oliwek. Wypróbuj nasz przepis na pyszną zupę z Półwyspu Iberyjskiego.
Reklama
Reklama
© 2022 ZaradnaKobieta.pl