Chyba nie ma osoby, która od czasu do czasu nie miałaby ochoty na coś słodkiego. Oto przepis na najpyszniejsze na świecie trufle kokosowe, które w mgnieniu oka znikają ze stołu.
- 1 tabliczka białej czekolady
- 2 łyżki śmietany kremówki
- 2 łyżki masła
- 1/5 szklanki wiórków kokosowych
- 1/3 szklanki malibu
Przygotowanie:
Wiórki skrapiamy malibu i odstawiamy, a czekoladę ścieramy na tarce. W garnku podgrzewamy śmietanę, wsypujemy do niej czekoladę, dodajemy masło i wyrabiamy jednolitą masę. Następnie wsypujemy do całości wiórki kokosowe i odstawiamy do lodówki na godzinę. Po godzinie z naszej masy będzie można uformować kulki. Każdą z nich obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Źródło zdjęcia: www.pixabay.com